Dobrá nálada
Turistika Cykloturistika Citáty, přísloví,.. Vtipy Hlavolamy Kynologie Kuchařka
Úvod
Vepřové maso
Přílohy ( 2)
Brambory ( 4)
Těstoviny - nudle ( 3)
Těstoviny - špagety
Vejce ( 4)
Houby
Kaše
Moučníky I. ( 7)
Káva ( 2)
Čaje
Syrupy


Vtip:
"Pane vrchní, to je půlka kuřete?"
"Ano jistě."
"Tak mi přineste tu druhou."
Dřívější vtipy

Moudro:
Hladová držka, smutná tvář.
Další moudra o jídle.
Pošlete nám příspěvek, recept ...:

Formulář využívá Vašeho poštovního programu.


Pište nám: e-mail

Reklama
Nabídka spolupráce

Nastavit jako výchozí stránku!
Vážení, stránky jsou tvořeny s pomocí Vašich příspěvků, děkujeme.

Kaše

Ovesná kaše.
Suroviny :
Mléko, sůl, cukr, ovesné vločky, máslo a něco na posypání (kakao+cukr, strouhaná čokoláda, nakrájené sušené ovoce, ...)

Zpracování:
  • Mírně osolené mléku uvedeme do varu.
  • Za stálého míchání pomalu vsypeme ovesné vločky.
  • Za míchání vaříme 10 - 15 minut.
  • Na závěr osladíme.
  • Podáváme hned po uvaření, na vrch dáme kouskem nerozpuštěného másla a posypeme např. kakaem s cukrem.
  • Odjídáme po obvodu talíře (zde kaše postupně zchládá).



Krupičná kaše.
Suroviny :
Mléko, sůl, cukr, pšeničná krupice, máslo a něco na posypání (kakao+cukr, strouhaná čokoláda, nakrájené sušené ovoce, ...)

Zpracování:
  • Mírně osolené mléku uvedeme do varu.
  • Za stálého míchání pomalu vsypeme krupici.
  • Za míchání vaříme 10 - 15 minut.
  • Na závěr osladíme.
  • Podáváme hned po uvaření, na vrch dáme kouskem nerozpuštěného másla a posypeme např. kakaem s cukrem.
  • Odjídáme po obvodu talíře (zde kaše postupně zchládá).
Typ: Pokud se stává kaše příliš hustou, můžeme poředit mlékem, pokud je kaše příliš řídká, přidáme krupici, toto můžeme opakovat až do plného hrnce.


06.04.2003
Pište nám připomínky, chyby .. webmaster

Stránky serveru dobranalada.wz.cz byly od 25.02.2002 krát otevřeny.