Dobrá nálada
Turistika Cykloturistika Citáty, přísloví,.. Vtipy Hlavolamy Kynologie Kuchařka
Úvod
Vepřové maso
Přílohy ( 2)
Brambory ( 4)
Těstoviny - nudle ( 3)
Těstoviny - špagety
Vejce ( 4)
Houby
Kaše ( 2)
Moučníky I.
Káva ( 2)
Čaje
Syrupy


Vtip:
"Pane vrchní, to je půlka kuřete?"
"Ano jistě."
"Tak mi přineste tu druhou."
Dřívější vtipy

Moudro:
Hladová držka, smutná tvář.
Další moudra o jídle.
Pošlete nám příspěvek, recept ...:

Formulář využívá Vašeho poštovního programu.


Pište nám: e-mail

Reklama
Nabídka spolupráce

Nastavit jako výchozí stránku!
Vážení, stránky jsou tvořeny s pomocí Vašich příspěvků, děkujeme.

Moučníky I.

Limonádové řezy
Suroviny pro korpus:
40 Dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 25 Dkg pískového cukru, 3 celá vejce, 10 lžic oleje, 1 limonáda (žlutá ).

Suroviny pro krém:
10 Dkg másla, 15 Dkg práškového cukru, 3 lžíce rumu, 3 lžíce kakaa.

Zpracování:
  • Vše smícháme v míse
  • Nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech .
  • Pečeme cca 20 minut.
  • Ještě teplé potřeme krémem.



Šalamoun
Suroviny :
1 Hera 2 sklenky cukru - krystal 1 sklenka vody 2 lžíce kakaa 2 sklenky polohrubé mouky, prášek do pečiva, vanilkového cukru, 4 vejce.

Zpracování:
  • Smícháme Heru, cukr krystal, vodu, kakao a vaříme 5 minut.
  • Z tohoto 1 sklenku odlijeme a ponecháme na později.
  • Do vychladlé uvařené hmoty zamícháme mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr, 4 vejce.
  • Tuto hmotu dáme péci.
  • Na teplé nalijeme z odložené sklenky hmotu a rozetřeme.
  • Posypeme kokosem, nebo ořechy.



Třená bublanina.
Suroviny :
40 Dkg pololohrubé mouky, 20 Dkg práškového cukru, 2 celá vejce, 10 Dkg másla (rozehřát) nebo (raději) olej, 3/4 prášku do pečiva, 1/4 L mléka, Ovoce.

Zpracování:
  • Mimo ovoce vše zamícháme
  • Nalijema na plech a poklademe ovocem. (různé)
  • Nahoru dáme posypku - drobenku.
  • Upečeme.



Mramorové řezy - bábovka
Suroviny:
25 Dkg másla, 6 žloutků, 50 Dkg cukru, z 1 citronu kůru i šťávu, 1 prášek do pečiva, 56 Dkg výběrové pol. mouky, 1/4 L mléka, 8 Dkg kakaa, ( 1/8 L rumu na řezy).

Zpracování:
  • Máslo, žloutky, cukr, citr. kůru i šťávu třeme do zpěnění.
  • Potom přidáme prášek do pečiva, mléko, mouku a sníh.
  • Do 1/2 těsta přidáme kakao.
  • Upečeme v máslem vytřené a moukou vysypané bábovce.
  • Děláme-li z těsta řezy pečené na plechu, ještě za horka polijeme rumovou , nebo citronovou polevou (rum, nebo citron s cukrem)



Jablkový koláč.
Suroviny :
35 Dkg výběrové mouky, 35 Dkg nastrouhaných jablek, 25 Dkg cukru, 2 celá vejce, 2 lžíce kakaa, 1/4 litru mléka, 1 prášek do pečiva, 3-4 lžíce rumu.
Kokos a čokoládu na polevu.

Zpracování:
  • Vše smícháme do těsta.
  • Nalijema na plech a upečeme. (různé)
  • Upečené polijeme čokoládou a posypeme kokosem.



Křehký závin.
Suroviny :
40 Dkg výběrové pololohrubé mouky, 1 Hera, 4 celá vejce, 15 krystalového cukru, 1/2 prášku do pečiva, jablka, vanikový cukr, skořici.

Zpracování:
  • Z mouky, Hery, 4 žloudků, cukru a přásšku do pečiva uděláme těsto.
  • Po vypracování těsta 1/4 oddělíme a dáme do ledničky.
  • Zbylé těsto dáme na plech.
  • Zbylé těsto dáme na plech.
  • Na těsto v plechu nastrouháme jablka, posypeme vanikovým cukrem a skořicí.
  • Ze 4 bílků uděláme sníh a ten potřeme na nastrouhaná jablka.
  • N sníh nastrouháme zbylou 1/4 těsta.
  • Upečeme.



Podmáslové řezy.
Suroviny :
2 sklenice podmáslí, 4 sklenice hladké mouky, 3 sklenice cukru, 2 lžičky sody, 1 Hera, 4 vejce, 4 lžíce kakaa. Na polevu: Pařížskou šlehačku.

Zpracování:
  • Cukr, Heru, vejce a kakao třeme asi 10 minut
  • Přidáme ostatní ingredience a zamícháme do těsta.
  • Upečeme.
  • Navrch po vychladnutí dáváme pařížskou šlehačku.



06.04.2003
Pište nám připomínky, chyby .. webmaster

Stránky serveru dobranalada.wz.cz byly od 25.02.2002 krát otevřeny.