Dobrá nálada
Turistika Cykloturistika Citáty, přísloví,.. Vtipy Hlavolamy Kynologie Kuchařka
Úvod
Vepřové maso
Přílohy ( 2)
Brambory
Těstoviny - nudle ( 3)
Těstoviny - špagety
Vejce ( 4)
Houby
Kaše ( 2)
Moučníky I. ( 7)
Káva ( 2)
Čaje
Syrupy


Vtip:
"Pane vrchní, to je půlka kuřete?"
"Ano jistě."
"Tak mi přineste tu druhou."
Dřívější vtipy

Moudro:
Hladová držka, smutná tvář.
Další moudra o jídle.
Pošlete nám příspěvek, recept ...:

Formulář využívá Vašeho poštovního programu.


Pište nám: e-mail

Reklama
Nabídka spolupráce

Nastavit jako výchozí stránku!
Vážení, stránky jsou tvořeny s pomocí Vašich příspěvků, děkujeme.

Brambory

Bramborový salát
Suroviny: Brambory "na salát", naložené okurky, mrkev, petržel, celer, majonézu nebo bílý jogurt, sůl, koření dle chuti

Zpracování:
  • Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout a oloupeme.
  • Uvaříme ve slané vodě mrkev, celer, petržel.
  • Uvařenou zelninu a brambory necháme vychladnout, nakrájíme na kostičky.
  • Okurky taktéž nakrájíme na kostičky
  • Všechny nakrájené ingredience řádně promícháme, přimícháme majonézu, dosolíme.
Bramborový salát můžeme jíst samotný, nebo jako přílohu k řízkům a pod.


Brambory na loupačku
Suroviny: brambory, sůl

Zpracování:
  • Brambory umyjeme.
  • Brambory uvaříme. Jak jsou brambry vařené zkoušíme špičkou nože, vodličkou a pod.
  • Po uvaření zcedíme vodu.
  • Necháme mírně zchladnout.
  • Přiměřeně prosolíme.
Brambory na loupačku lze podávat s máslem a mlékem nebo podmáslím jako hlavní jídlo.


Vařené brambory
Suroviny: brambory, sůl, kmín

Zpracování:
  • Brambory umyjeme, okrájíme, opláchneme, přiměřeně nadělíme.
  • Brambory uvaříme ve slné vodě. Jak jsou brambry vařené zkoušíme špičkou nože, vodličkou a pod.
  • Po uvaření zcedíme vodu.
  • Ppdo pokličku přidáme kmín a necháme dojít.



Bramborové placky
Suroviny: brambory, vejce, hrubá mouka, sůl, máslo, cukr, skořice

Zpracování:
  • Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a nastrouháme.
  • Smícháme těsto z brambor, vajec, zahustíme moukou, osolíme.
  • Pečme na čisté plotně posypané moukou (může být teflonová pánev) a mírném ohni.
  • Podáváme mírně maštěné máslem, sypané cukrem a skořicí.



06.04.2003
Pište nám připomínky, chyby .. webmaster

Stránky serveru dobranalada.wz.cz byly od 25.02.2002 krát otevřeny.